Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Výstavba nového sídla spoločnosti STILL v Nitre sa naplno rozbehla

Na fotografii zľava:Dušan Vikor, riaditeľ DYNAMIK TRANS a člen predstavenstva DYNAMIK HOLDING, Marek Hattas, primátor mesta Nitra, Peter Kršák, Country Head BESICO Slovensko, Dušan Lisý, manažér servisu STILL SR, Marian Fábry, riaditeľ obchodu a servisu STILL SR, Mikuláš Bojko, výrobný riaditeľ DYNAMIK CONSTRUCTION, Stanislav Krátky, konateľ STILL SR Foto: STILL SR

Medzinárodný developer priemyselných nehnuteľností BESICO spoločne so STILL SR slávnostným poklepaním základného stĺpu zahájili výstavbu areálu v nitrianskych Mlynárciach.

Nitra 28. septembra (OTS) - Spoločnosť BESICO, spolu so spoločnosťou STILL, výrobcom a dodávateľom manipulačnej techniky a inovatívnych riešení v intralogistike, symbolickým poklepaním základného stĺpu spustili výstavbu priemyselného areálu so skladovou halou a administratívnymi priestormi. Slávnostného zahájenie výstavby, ktoré sa konalo 14.9. 20023 sa zúčastnili zástupcovia investora, developera a stavebnej spoločnosti, ako aj mestského zastupiteľstva.

„Medzi priority nitrianskej radnice pri rozvoji nášho mesta patrí bezpečnosť, odolnosť, udržateľnosť, inklúzia a aj estetika. Som veľmi rád, že v Nitre vznikne ďalšie firemné sídlo, ktoré zamestnancom poskytne prístupné, príjemné a pekné pracovné prostredie reflektujúce na klimatickú zmenu. Som presvedčený, že tento projekt bude mať pozitívny dopad ako do vnútra spoločnosti, tak aj na verejný priestor v okolí,“ uviedol primátor Nitry Marek Hattas.

Ako pri tomto stretnutí povedal predstaviteľ generálneho zhotoviteľa stavby, Ing. Vladimír Vikor ml., generálny riaditeľ DYNAMIK HOLDING,a.s.: “Výstavba tohto projektu symbolizuje kontinuálne posilňovanie obchodných väzieb a prináša významné investície a pracovné príležitosti do nášho regiónu“.

Nové moderné sídlo spoločnosti STILL SR je budované na mieru podľa presných požiadaviek. Vyrastá na pozemku v mestskej časti Nitry Mlynárce, ktorá sa vyznačuje výbornou dostupnosťou z rýchlostnej cesty R1, ako aj kompletnou občianskou vybavenosťou a dostupnosťou MHD. Je ideálnou lokalitou nielen pre obchodné aktivity spoločnosti, ale aj pre komfortné zázemie zamestnancov.

Budovaný areál pozostáva z moderných výrobno-skladových priestorov, administratívnej časti, exteriérových zón so zeleňou, logistickým zázemím a parkovaním. K udržateľnosti projektu prispejú aj plánované fotovoltaické články na streche a príprava na nabíjacie stanice elektromobilov.

Vzhľadom na vlastnosti pozemku, ktorý je svahovitý, začal generálny zhotoviteľ stavby DYNAMIK CONSTRUCTION, a.s., s výstavbou oporného múra už v júni 2023Podľa plánu budú priestory do užívania spoločnosti STILL SR odovzdané v druhom štvrťroku 2024. „Sme veľmi radi, že nové sídlo našej spoločnosti bude nielen moderné a reprezentatívne, ale bude spĺňať aj niektoré dôležité aspekty udržateľnosti. Verím, že tento krok podporí ďalší plánovaný rast aktivít na slovenskom trhu.“ hovorí Marian Fábry, riaditeľ obchodu a servisu spoločnosti STILL SR.

V novom areáli v Mlynárciach zostáva k dispozícii časť výrobno-skladovej haly a kancelárskych priestorov s výmerami 1 600 m2 a 250 m2, čo poskytuje priestor pre potenciálnych ďalších nájomcov.

Nemecká nadnárodná spoločnosť STILL so zastúpením na Slovensku má svoju centrálu v Nitre viac ako 20 rokov. Nové sídlo spoločnosti bude spĺňať všetky požiadavky na moderné administratívne a skladové priestory. Mestská časť Mlynárce, ktorá je súčasťou Nitry, a zároveň má veľmi dobrý prístup z rýchlostnej cesty, je z viacerých dôvodov vyhovujúcou lokalitou.

Developer BESICO a spoločnosť STILL SR podpísali dohodu ešte v máji 2023. Výstavbu pre BESICO a STILL SR zabezpečuje ako generálny zhotoviteľ spoločnosť DYNAMIK CONSTRUCTION.

BESICO je medzinárodný developer komerčných nehnuteľností s viac ako 30-ročnými skúsenosťami v oblasti výstavby priemyselných stavieb. Vlastní, spravuje a stavia priemyselné parky v strategických lokalitách v Belgicku, Francúzsku, Srbsku a na Slovensku. Medzinárodné know-how BESICO je postavené na budovaní výrobných a logistických priestorov na dlhodobý prenájom, pričom sú budované na mieru podľa požiadaviek klientov. Aktuálne BESICO na Slovensku disponuje 45 000 m2 prenajímateľnej plochy s plánovaným potenciálom rastu až na 104 000 m2. Generálnym zhotoviteľom stavby v Nitre je DYNAMIK CONSTRUCTION, stavebná divízia slovenského holdingu DYNAMIK HOLDING, a.s. Pri projekte v výstavby v nitrianskych Mlynárciach ide už o šiesty spoločný projekt spoločností BESICO a DYNAMIK – spoločnosti spolupracujú na výstavbe projektov v Banskej Bystrici, Nitre, Vrábľoch, Martine, Kechneci a v srbskom Belehrade.