Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Vzostup Skywalkera zabezpečil firme Hasbro prudký rast zisku

Na archívnej snímke z 18. fbruára 2014 figúrky Star Wars vo výstavnej miestnosti koncernu Hasbro počas výstavy American International Toy Fair v New Yorku. Americký hračkársky koncern Hasbro sa vo 4. kvartáli prepadol do straty. Výsledok na jednej strane ovplyvnili nižšie tržby, najmä však náklady spojené s daňovou reformou v USA. Foto: TASR/AP

Firma do veľkej miery zarobila na úspechu najnovšieho dielu Hviezdnych vojen Vzostup Skywalkera, keďže má licenciu na výrobu hračiek zo ságy Hviezdne vojny.

Pawtucket 11. februára (TASR) - Americká hračkárska spoločnosť Hasbro oznámila za 4. kvartál vysoký rast zisku, k čomu do veľkej miery prispel dopyt po nových produktoch aj nižšie náklady.

Jeden z najväčších výrobcov hračiek na svete oznámil za 4. štvrťrok čistý zisk 267,3 milióna USD (244,09 milióna eur). V rovnakom období predchádzajúceho roka evidovala spoločnosť zisk 8,8 milióna USD.

Bez započítania mimoriadnych položiek dosiahla firma Hasbro zisk 164,83 milióna USD, čo na akciu predstavuje 1,24 USD. Firma tak prekonala očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na úrovni 91 centov.

Firma do veľkej miery zarobila na úspechu najnovšieho dielu Hviezdnych vojen Vzostup Skywalkera, keďže má licenciu na výrobu hračiek zo ságy Hviezdne vojny. Okrem týchto hračiek vzrástol dopyt aj po hračkách s motívom filmu Ľadové kráľovstvo. Tržby z predaja hračiek inšpirovaných Hviezdnymi vojnami a Ľadovým kráľovstvom vzrástli vo 4. kvartáli medziročne takmer o 50 %.

Celkovo tržby Hasbro dosiahli 1,43 miliardy USD. V medziročnom porovnaní sa tak zvýšili o 2,8 %. V tomto prípade však spoločnosť zaostala za odhadmi trhov, ktoré počítali s rastom tržieb na 1,44 miliardy USD.

(1 EUR = 1,0951 USD)