Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

WEXO: Majk Spirit predstavuje prvé slovenské hudobné NFT

WEXO: Majk Spirit predstavuje prvé slovenské hudobné NFT Foto: WEXO

Hudobný revolucionár. I tak by sme mohli označiť nadčasového umelca, rapera Majka Spirita, ktorý v spolupráci s kryptomenovou platformou WEXO prináša na marketplace ďalšie prvenstvo. Majk Spirit predstavil prvé hudobné NFT (non-fungible token).

Bratislava 21. decembra (OTS) - Kolekcia 19 kusov NFT nesie názov dnes už legendárneho albumu Nový človek. Každé NFT predstavuje jednu jeho špecifickú skladbu. Hoci od vydania albumu prešlo už desaťročie, jeho vplyv na život samotného rapera a tisícok ďalších ľudí je markantný. Skladby stihli zľudovieť, a tak sa ich Majk Spirit rozhodol posunúť do technologického sveta.

„Spojenie umenia, inovácie, záujmu o budúcnosť, odštartovali revolúciu, ktorej súčasťou sa môže stať každý z nás,“ priblížil umelec.

Prvé hudobné NFT Majka Spirita je dostupné na marketplace WEXO. Predaj je realizovaný formou elektronickej aukcie. Bidovanie všetkých 19 NFT bolo spustené naraz.



Okrem svojej obľúbenej skladby sa majitelia prvých slovenských hudobných NFT budú môcť tešiť i na ďalšie benefity – od vecných cien od Majka Spirita cez nekomerčné práva na kúpenú skladbu, možnosti konzultácií nápadov na komerčné využitie svojho NFT až po možnosť používať kúpené NFT ako backstage pass na koncerty Majka Spirita počas celého roka 2022.

Spolupráca Majka Spirita s technologickými vývojármi WEXO nie je pre slovenského umelca prvotinou – už v októbri spolu spustili digitálnu charitu. Prostredníctvom predaja charitatívneho NFT Majka Spirita už vyzbierali viac ako 50 000 eur. Sto percent výťažku z tejto akcie smeruje na pomoc telesne postihnutých pacientov v APPA v Piešťanoch. Z vyzbieraných prostriedkov sú im hradené aktívne rehabilitácie a zdravotné pomôcky.

Úspešnosť projektu potvrdzuje i jeho pokračovanie v podobe vydania airdrop NFT, vôbec prvého slovenského športovca Attilu Végha. Obľúbený slovenský zápasník sa pridal k Majkovi Spiritovi a WEXO a svoje charitatívne NFT venuje tým, ktorí sa zapoja a pomôžu.

Unikátnu zbierku NFT Majka Spirita a Attilu Végha neskôr uvidia ich majitelia vo svojich virtuálnych peňaženkách a v bezplatnej aplikácii WEXO. Obe NFT sú registrované na blockchaine Cardano.