Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

WEXO umožňuje nákup a platbu za kryptomeny platobnou kartou

WEXO umožňuje nákup a platbu za kryptomeny platobnou kartou Foto: WEXO

Kryptomenová platforma WEXO priniesla svojim užívateľom novú, jednoduchšiu formu platby za nakúpené kryptomeny. Už viac ako 185 000 užívateľom WEXO stačí na platbu použiť svoju platobnú kartu.

Bratislava 28. apríla (OTS) - Najobľúbenejšie kryptomeny ako bitcoin, ethereum, cardano či litecoin si používatelia bezplatnej aplikácie WEXO môžu zaplatiť celkom komfortne.

„Je to ďalší z krokov v rámci plánovanej cesty našej platformy a aplikácie WEXO, na konci ktorej je služba umožňujúca majiteľom slobodné používanie kryptomien, rovnako, ako sme zvyknutí s bežnými peniazmi. Navyše, WEXO má za cieľ prepojiť svet kryptomien a fiat mien tak, že užívateľ bude mať obe na jednom mieste,“ priblížil dlhodobý cieľ spoluzakladateľ a CMO WEXO Peter Mariš.

Už dnes platforma WEXO a jej kryptomenová aplikácia poskytujú komplexné služby pre majiteľov kryptomien a pre tých, ktorí si chcú kryptomeny kúpiť. V počte registrovaných užívateľov komunita WEXO už presiahla počet 185 000 klientov. Slovenskí a českí majitelia kryptomien tvoria 30% komunity. Veľa fanúšikov má WEXO v Turecku, Indii, Rumunsku aj Brazílii. Každý majiteľ WEXO účtu má k dispozícii bezpečnú peňaženku, nákup a prevody najznámejších kryptomien. Nechýba tiež kryptomenová zmenáreň. WEXO zahŕňa aj vlastný NFT marketplace s vôbec prvým NFT slovenského umelca - Majka Spirita a rovnako prvým NFT slovenského športovca, obľúbeného zápasníka Attilu Végha.

„O krok bližšie k tomu, aby sme prepojili svet kryptomien so svetom bežných peňazí, budeme po spustení vynovenej aplikácie, ktorá bude obsahovať aj možnosť využitia bežného bankového účtu (IBAN s európskym formátom) priamo vo WEXO. S partnermi intenzívne pracujeme na tom, aby sme tento míľnik dosiahli v dohľadnej dobe,“ priblížil pripravované novinky Peter Mariš.



Kryptomenová aplikácia WEXO dostane nielen nový dizajn, pribudne v nej aj množstvo primárnych a sekundárnych funkcionalít. Aplikácia bude mať už v základnom balíku 30 najpopulárnejších kryptomien a o pridaní ďalších budú spolurozhodovať samotní užívatelia.

Súčasťou startupu je aj WEXO Token, ide o vôbec prvú kryptomenu registrovanú na blockchaine Cardano od slovenského vývojárskeho tímu. Do budúcna bude vlastníctvo WEXO Tokenu znamenať vstupenku k nižším poplatkom za vybrané služby a lepší prístup k niektorým funkcionalitám.

Platforma a rovnomenná aplikácia na kryptomeny WEXO využíva najmodernejšie systémy zabezpečenia účtov svojich klientov. Produktovo časť služieb projektu WEXO platformy zastrešuje česká partnerská spoločnosť UPDN ONE a WEXO platformu vyvíja slovenská spoločnosť CRYPTON DIGITAL, SE.