Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Winkelmann v Rimavskej Sobote dostane pomoc viac ako 41 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Mesto Rimavská Sobota spoločnosti Winkelmann Building zároveň zabezpečí zavedenie nových autobusových liniek do pripravovaného priemyselného parku.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Spoločnosť Winkelmann Building + Industry Slovakia v Rimavskej Sobote dostane štátnu investičnú pomoc v hodnote približne 41,25 milióna eur vo forme dotácie. Tá má byť určená na dlhodobý hmotný a nehmotný majetok, pričom do konca roku 2025 má byť vytvorených 452 nových pracovných miest. Cieľom návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR o investičnej pomoci, ktorý v stredu schválila vláda, je podpora konkurencieschopnosti, hospodárskeho rozvoja a vytvárania pracovných miest.

Skupina Winkelmann Group plánuje v pripravovanom priemyselnom parku v Rimavskej Sobote vybudovať závod na výrobu kovových zásobníkov teplej vody pre tepelné čerpadlá a ohrievače. "V rámci realizácie investičného zámeru prijímateľ počíta s vynaložením investičných nákladov v hodnote 110,1 milióna eur v období rokov 2023 až 2025," uviedlo MH v návrhu.

Predmetom investičného zámeru prijímateľa je zriadenie novej prevádzkarne na výrobu zásobníkov vody pre technologické systémy vykurovania a zásobovania teplou vodou. Finálnym výrobkom podľa návrhu MH bude nádrž na vodu v rôznych variantoch. Ročne má byť vyrobených približne 300.000 jednotiek smaltovaných nádrží na vodu. Začatie výroby Winkelmann plánuje v marci 2025 a dosiahnutie plánovanej kapacity je naplánované na december 2027.

Mesto Rimavská Sobota spoločnosti Winkelmann Building zároveň zabezpečí zavedenie nových autobusových liniek do pripravovaného priemyselného parku.