Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

WOOD & Company posilňuje wealth management o Maroša Ďurika

WOOD & Company posilňuje wealth management o Maroša Ďurika Foto: WOOD & Company

Skúsený investičný bankár s viac ako 20-ročnou praxou dopĺňa tím divízie wealth managementu v Bratislave. Jej fungovanie by chcel priblížiť štandardu vyspelých západných krajín.

Bratislava 21. júna (OTS) - Maroš Ďurik rozširuje tím WOOD & Company na pozícii Investment Advisory Director. Jeho úlohou bude transformácia divízie wealth managementu na plnohodnotný klientský servis s profesionálne nastavenými procesmi, modernou produktovou ponukou a relevantnou pozíciou na trhu. Zodpovedný bude aj za prípravu analýz a tvorbu nových investičných produktov a inovácií.

WOOD & Company je značka s obdivuhodným 30-ročným príbehom. Som rád, že budem jeho súčasťou. Svojimi skúsenosťami chcem prispieť k tomu, aby divízia wealth managementu spĺňala všetky kvalitatívne štandardy podľa vzoru vyspelých západných krajín. Mojou charakteristickou črtou je komplexný pohľad na problematiku klientského portfólia a hĺbková dátová analytika. Kombinácia týchto dvoch faktorov prináša z dlhodobého hľadiska vyššiu mieru zhodnotenia majetku a zároveň predpoklad silnejšej odolnosti pri turbulentných časoch. Tento prístup sa budem snažiť priniesť aj do mojej novej práce pre WOOD & Company,“ hovorí Maroš Ďurik.

Ambíciou divízie wealth managementu je rozšírenie ponuky WOOD & Company o nové produkty, vrátane tých, ktoré kopírujú svetové trendy v investičnom bankovníctve. Inovatívne smerovanie skupiny sa potvrdilo nedávnym uvedením prvého SPAC-u v regióne strednej a východnej Európy a zalistovaním realitných fondov na pražskej burze. Práve ponuka pestrejšej produktovej rady poskytne divízii priestor na komplexnejšiu a systematickejšiu správu klientskych portfólií.

„V rámci slovenského pôsobenia sme sa pri wealth managemente doteraz orientovali skôr na užšiu investorskú bázu. Tú sme presvedčili a teraz je čas ponúknuť služby aj klientom, ktorí nás nepoznajú osobne. S tým súvisí aj vývoj nových investičných produktov, po ktorých je momentálne na trhu prirodzený dopyt. Skúsenosti a schopnosti Maroša Ďurika môžu byť pri naplnení tejto ambície mimoriadne cenné,“ dopĺňa Michal Staroň, Managing Director WOOD & Company.

Maroš Ďurik
Absolvoval ekonomickú fakultu na Technickej univerzite v Košiciach. Investovaniu sa venuje od roku 1996. Pred príchodom do WOOD & Company pôsobil ako CEO v Across Private Investments, vedúci oddelenia vývoja produktov v Tatra Asset Management a CFO v spoločnosti Slovintegra.