Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Výroba vo FYSAM závisí od toho, ako sa rozbehne Volkswagen a Audi

Prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR - Martin Baumann

Strešné nosiče vyrába FYSAM pre automobily Audi Q3, Q7, Q8 a dekoratívne lišty okien pre modelové rady Audi Q3, Q7, Q8 a VW Touareg.

Veľký Krtíš 30. apríla (TASR) - Spoločnosť FYSAM Auto Decorative Slovakia Veľký Krtíš, ktorú vo štvrtok navštívila prezidentka SR Zuzana Čaputová, aby sa presvedčila, ako podnikatelia v menej rozvinutom regióne zvládajú aktuálnu koronakrízu, pracuje a vyrába. Firma už druhý rok produkuje v meste strešné nosiče pre automobilky a aktuálne zamestnáva 97 ľudí.

"Keďže našimi zákazníkmi sú Volkswagen Slovakia a Audi Hungaria, ďalšia výroba závisí od plynulého rozbehu našich zákazníkov," uviedla pre TASR asistentka konateľa firmy Michaela Chyľová.

Strešné nosiče vyrábajú pre automobily Audi Q3, Q7, Q8 a dekoratívne lišty okien pre modelové rady Audi Q3, Q7, Q8 a VW Touareg. "Tento rok očakávame audit zo strany potenciálneho nového zákazníka, automobilky Mercedes," doplnila Chyľová.

Spoločnosť začala podnikať vo Veľkom Krtíši pred dvoma rokmi ešte ako SAM Automotive s nemeckým vlastníkom. Závod mal pôvodne spustiť výrobu v lete 2018, investícia sa však oddialila pre problémy materskej spoločnosti, jej reštrukturalizáciu a očakávaný vstup nového investora do skupiny. Tým sa stala vlani čínska spoločnosť Fuyao. Firma podľa finstat.sk dosiahla vlani tržby takmer 6,2 milióna eur.