Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Ekonomika

Za člena Rady ÚVO vymenovali Ľubomíra Kubičku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci vypočutia členovia vlády a nezávislej hodnotiacej komisie vyberali kandidátov z pohľadu odborných a osobnostných predpokladov, pričom boli oprávnení udeliť počet bodov.

Bratislava 10. novembra (TASR) – Ľubomír Kubička sa stane členom Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Vláda ho do funkcie vymenovala na stredajšom zasadnutí. Vzišiel spomedzi štyroch uchádzačov, ktorých vláde odporučila komisia.

V súvislosti s ukončením funkčného obdobia členov Rady ÚVO Úrad vlády SR vyhlásil výzvu na predkladanie návrhov na kandidátov na členov Rady. Na voľné miesta členov Rady ÚVO sa prihlásilo deväť kandidátov, ktorí splnili kritériá kandidatúry.

V rámci vypočutia členovia vlády a nezávislej hodnotiacej komisie vyberali kandidátov z pohľadu odborných a osobnostných predpokladov, pričom boli oprávnení udeliť počet bodov. Vybrali štyroch kandidátov, ktorí v zozname celkových výsledkov obsadili prvé štyri miesta. Boli nimi Jozef Bálint, Ondrej Gajdošech, Maroš Katkovčin a Ľubomír Kubička.

Rada zriadená zákonom o verejnom obstarávaní má deväť členov. Členmi rady sú predseda ÚVO, podpredsedovia ÚVO a šesť osôb, ktoré vymenúva a odvoláva vláda Slovenskej republiky.