Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Ekonomika

Za podpredsedu Protimonopolného úradu komisia odporučila P. Demčáka

Na snímke Peter Demčák. Foto: TASR/Michal Svítok

Na základe percentuálneho hodnotenia výberová komisia odporučila predsedovi úradu predložiť vláde SR návrh na vymenovanie Demčáka za podpredsedu úradu.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Za podpredsedu Protimonopolného úradu (PMÚ) SR výberová komisia odporučila vymenovať Petra Demčáka. Informovala o tom hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.

Priblížila, že výberová komisia na výber podpredsedu úradu 25. apríla verejne vypočula prihláseného kandidáta na podpredsedu úradu Demčáka. Verejné vypočutie sa podľa jej informácií uskutočnilo v Zrkadlovej sále Úradu vlády SR a priamy prenos z verejného vypočutia bolo možné sledovať aj online.

Spresnila, že zúčastnený kandidát získal vysoké hodnotenie od výberovej komisie, jeho priemerné percentuálne ohodnotenie členmi výberovej komisie bolo na úrovni 86,57 %. Na základe percentuálneho hodnotenia výberová komisia odporučila predsedovi úradu predložiť vláde SR návrh na vymenovanie Demčáka za podpredsedu úradu.

Oľšavská dodala, že úrad zverejnil zápisnicu z verejného vypočutia a rokovania výberovej komisie a tiež odkaz na celý videozáznam z verejného vypočutia na svojom webovom sídle v sekcii Výzva na prihlásenie kandidátov na podpredsedu PMÚ.