Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Pri zakladaní s.r.o. on-line nemusíte splatiť základné imanie

Foto: Seocentrum

Spoločnosť s ručeným obmedzeným je charakterizovaná ako spoločnosť, v ktorej sa na podnikaní podieľa jeden alebo viacerí spoločníci, ktorí za jej záväzky ručia do výšky svojho nesplateného vkladu.

Bratislava 17. septembra (OTS) - Podľa platných zákonov by mal vklad každého spoločníka činiť minimálne 750 eur, čo pre bežného našinca rozhodne nie je zanedbateľná čiastka. Celkové základné imanie, ktoré je nutné pri zakladaní a registrácii s.r.o. splatiť, činí 5000 €. Predsa len existujú spôsoby, ako sa splateniu imania legálne vyhnúť...

Svoju firmu si už nemusíte zakladať sami, ale sa môžete obrátiť na odborníkov, ktorí celý proces zrealizujú za Vás. Umožňuje to založenie sro prostredníctvom špecializovaných poskytovateľov. Ich hlavnou agendou práce je zakladať spoločnosti s ručeným obmedzeným, ktoré následne ponúkajú svojim klientom získavajúcim plnohodnotnú a fungujúcu s.r.o. Vtip a pointa je v tom, že o celý proces zakladania, vytvárania či rôznych registratúr sa postarajú zamestnanci spoločnosti, špecializujúcej sa na zakladanie sro.

Veľkým lákadlom pre potenciálnych podnikateľov využívajúcich práve takéto služby je fakt, že legislatíva pripravená poskytovateľmi je formulovaná tak, že spoločník nemusí ihneď splatiť základné imanie. Nemusíte sa obávať, všetko je úplne legálne a podľa právnych predpisov, len jednoducho patríte medzi tých šikovnejších a pokiaľ nemáte bleskovo 5000 €, tak môžete začať podnikať aj bez nich. Stačí len vedieť nájsť správne informácie, ktoré v tomto prípade predstavujú práve spoločnosti poskytujúce založenie sro.

Po celom tomto procese už ostáva určiť len dve náležitosti – názov a sídlo spoločnosti. Nemusí byť na škodu, ak využijete virtuálne sídlo spoločnosti, to je totiž momentálne výrazne v kurze a využíva ho mnoho menších i väčších podnikateľov, ktorí potrebujú mať sídlo na lukratívnej adrese vo veľkom meste.

Každopádne, prajeme vám vo vašom podnikaní veľa šťastia a úspechov!