Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Ekonomika

Zamestnanosť vo viacerých odvetviach medziročne vzrástla

Ilustračné foto Foto: Archív TASR

Vyplýva to z aktuálnych údajov Štatistického úradu SR.

Bratislava 11. augusta (TASR) – V prvom polroku tohto roka na Slovensku medziročne vzrástla zamestnanosť vo viacerých odvetviach. Vyplýva to z aktuálnych údajov Štatistického úradu (ŠÚ) SR.

V priemere za šesť mesiacov 2015 v porovnaní s rovnakým obdobím vlani sa zvýšila zamestnanosť vo vybraných trhových službách o 7,2 %, informačných a komunikačných činnostiach o 2,8 %, činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 1,8 %, priemysle o 1,7 %, doprave a skladovaní o 1,4 %, predaji a oprave motorových vozidiel o 1,2 % a vo veľkoobchode o 0,3 %. "Klesla v ubytovaní o 3,9 %, stavebníctve o 1,5 % a v maloobchode o 0,8 %," informoval ŠÚ SR.

V júni tohto roka v porovnaní s júnom 2014 vzrástla zamestnanosť v činnostiach reštaurácií a pohostinstiev o 5,9 %, vybraných trhových službách o 4,7 %, informačných a komunikačných činnostiach o 2,9 %. Zamestnanosť sa tiež zvýšila v priemysle, a to o 1,9 %, v predaji a oprave motorových vozidiel o 0,8 % a vo veľkoobchode o 0,5 %. "Počet zamestnaných osôb klesol v ubytovaní o 2,3 %, stavebníctve o 1,1 %, doprave a skladovaní o 0,7 % a v maloobchode o 0,6 %," dodal úrad.