Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Zamestnávatelia minulý rok uverejnili rekordný počet pracovných ponúk

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Zamestnávatelia pridali najviac pracovných ponúk počas druhého štvrťroka. Tempo pridávania inzerátov sa spomalilo v poslednom kvartáli.

Bratislava 10. januára (TASR) - Zamestnávatelia vlani na pracovnom portáli zverejnili rekordný počet inzerátov. Predminuloročný rekord s takmer 360.000 ponukami zvýšili o viac ako pätinu. V utorok o tom informovala manažérka vzťahov s verejnosťou pracovného portálu Profesia.sk Nikola Richterová.

Zamestnávatelia pridali najviac pracovných ponúk počas druhého štvrťroka. Tempo pridávania inzerátov sa spomalilo v poslednom kvartáli. Ide o jediné obdobie, ktoré vlani prinieslo menej ponúk.

Najviac pracovných príležitostí, 67.000, bolo v sektore obchod. Nasledovala výroba, informačné technológie, doprava a špedícia a administratíva. Najpočetnejšie pracovné príležitosti boli operátor výroby, predavač a administratívny pracovník.

Ľudia sa najviac zaujímali o prekladateľstvo, administratívu, žurnalistiku a médiá. "Na opačnej strane rebríčka skončili oblasti práce ako elektrotechnika a energetika, strojárstvo či informačné technológie. Tieto výsledky potvrdzujú dlhodobý nedostatok technických zamestnancov na slovenskom trhu práce," uzavrela Richterová.