Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Záujemcovia o dotácie na zatepľovanie domov môžu posielať žiadosti

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Žiadosti môžu záujemcovia zasielať elektronicky od pondelka 8.00 h do 30. júna alebo do naplnenia počtu 150 elektronicky zaevidovaných žiadostí o príspevok.

Bratislava 4. mája (TASR) – Záujemcovia o dotácie na zatepľovanie rodinných domov starších ako 10 rokov už môžu posielať svoje žiadosti. Informovalo o tom Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR v pondelok. Dotácia môže byť v maximálnej výške 8800 eur.

Žiadosti môžu záujemcovia zasielať elektronicky od pondelka 8.00 h do 30. júna alebo do naplnenia počtu 150 elektronicky zaevidovaných žiadostí o príspevok. Ako dodalo ministerstvo, termín podávania žiadostí o príspevok na zateplenie museli pre pandémiu nového koronavírusu posunúť o mesiac.

„Verím, že si záujemcovia stihli pripraviť žiadosti aj napriek ťažkej situácii. Zateplenie starších rodinných domov bude prínosom nielen pre ich majiteľov, ale aj celú spoločnosť v podobe ochrany klímy,“ vysvetlil minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nominant Sme rodina).

Aktuálne informácie i podmienky poskytnutia príspevku na zateplenie rodinného domu sú dostupné na webovom portáli www.byvajteusporne.sk.