Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Závod Embraco v Spišskej Novej Vsi odstavuje výrobu na päť dní

Na archívnej snímke závod na výrobu kompresorov Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Oberhauser dodáva, že zamestnanci výrobných prevádzok budú čerpať dva dni dovolenky a tri dni budú doma s náhradou mzdy vo výške 60 percent.

Spišská Nová Ves 29. apríla (TASR) - Závod Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi prerušuje výrobu na najbližších päť pracovných dní. TASR o tom informoval Anton Oberhauser z Embraco Slovakia s tým, že nedostatok materiálu vystriedal pokles objednávok.

Prichádzajúce májové štátne sviatky chceme využiť na krátku odstávku. Hlavným dôvodom tohto kroku je minimalizovať dosah zníženého dopytu od zákazníkov,” vysvetľuje riaditeľ spišskonovoveského závodu Marcelo Borba.

Oberhauser dodáva, že zamestnanci výrobných prevádzok budú čerpať dva dni dovolenky a tri dni budú doma s náhradou mzdy vo výške 60 percent.

Závod Embraco Slovakia v Spišskej Novej Vsi, ktorý je súčasťou globálnej divízie Nidec Global Appliance, sa zameriava na výrobu kompresorov a kondenzačných jednotiek pre domáce a komerčné chladenie. Spoločnosť v Spišskej Novej Vsi aktuálne zamestnáva približne 2150 zamestnancov, ďalších 100 pracuje v servisnom centre GBS (Global Business Support) v Košiciach.