Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Závod Volkswagenu a FAW v Čcheng-tu zastavuje výrobu pre koronavírus

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zastavené sú aj dve výrobné linky v závode v Čchang-čchun.

Peking/Wolfsburg 28. novembra (TASR) - Spoločný závod nemeckého koncernu Volkswagen (VW) a čínskej spoločnosti FAW v Čcheng-tu zastavil výrobu pre obmedzenia spojené s nárastom nových prípadov ochorenia COVID-19 v ázijskej krajine. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Zastavené sú aj dve výrobné linky v závode v Čchang-čchun, uviedol v pondelok hovorca VW.

Výroba v ostatných závodoch je zatiaľ stabilná, ale celkovo situácia stabilná nie je, dodal hovorca.

Počas víkendu vypukli protesty proti prísnym opatreniam na zastavenie šírenia koronavírusu v mestách po celej Číne, vrátane Čcheng-tu, Šanghaja, Pekingu a Lan-čou. V krajine narastá frustrácia z vládnej politiky nulovej tolerancie ochorenia COVID-19.

Aj keď je počet nových prípadov podľa globálnych štandardov pomerne nízky, neustále stúpa a v rámci Číny - s jej politikou nulovej tolerancie - dosahuje už niekoľko dní rekordné hodnoty. Obyvatelia Čcheng-tu sa tak museli od 23. novembra do 27. novembra podrobiť hromadnému testovaniu.

Generálny riaditeľ nemeckej automobilky BMW Oliver Zipse v súvislosti so situáciou v Číne minulý týždeň uviedol, že závody spoločnosti v ázijskej krajine fungujú normálne, ale kancelárie sú zatvorené a zamestnanci pracujú z domu.