Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Závod v Krušovciach čaká optimalizácia výroby

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Nosný výrobný sortiment tvorí výroba svetelných a svetlometových systémov pre automobilový priemysel.

Krušovce 21. novembra (TASR) – Závod ZKW Slovakia, s.r.o., v Krušovciach v okrese Topoľčany čaká optimalizácia výroby a rozvoj silných stránok továrne, ktorý vyplýva z jej lokalizácie. Tieto priority si určil nový generálny riaditeľ závodu na Slovensku Franz Nigitz.

Zameriame sa aj na zabezpečenie nepretržitých dodávok OEM zákazníkom a ďalší rozvoj fabriky v Krušovciach,“ informoval Nigitz. Nosný výrobný sortiment tvorí výroba svetelných a svetlometových systémov pre automobilový priemysel.

Dcérska spoločnosť rakúskeho koncernu ZKW je jednou z ôsmich pobočiek firmy, ktoré má koncern po celom svete. Vlani zamestnával koncern približne 6000 zamestnancov a dosiahol celkový obrat 728 miliónov eur. V Krušovciach pôsobí desať rokov. Za toto obdobie firma zvýšila svoj obrat z počiatočných štyroch miliónov eur na súčasných 230,74 milióna eur. Spoločnosť začínala s 93 zamestnancami, v súčasnosti zamestnáva vyše 2400 pracovníkov. Od svojho vzniku firma na Slovensku preinvestovala vyše 133 miliónov eur do výstavby budov a nákupu nových technológií.