Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Zázemie pri telocvični v bánovskej SOŠ rekonštruujú za 120.000 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

SOŠ v súčasnosti navštevuje 321 žiakov, prevažne ide o chlapčenskú školu. A keďže chlapci radi športujú, rekonštrukciu vítajú, tvrdí riaditeľka školy.

Bánovce nad Bebravou 18. septembra (TASR) - Modernejšie športové zázemie získajú študenti Strednej odbornej školy (SOŠ) strojníckej v Bánovciach nad Bebravou rekonštrukciou spojovacej chodby v blízkosti telocvične. Na práce v hodnote približne 120.000 eur uvoľnil prostriedky zo svojho rozpočtu Trenčiansky samosprávny kraj (TSK).

"Naša škola vzdeláva deti a študentov hlavne v strojárskom, elektrotechnickom a automobilovom odbore. Práve prostredníctvom tejto rekonštrukcie budú mať možnosť aktívne sa vyžiť a športovať v týchto priestoroch," skonštatovala riaditeľka SOŠ strojníckej v Bánovciach nad Bebravou Zuzana Janíková.

Ide o rekonštrukciu a modernizáciu priestorov - sociálneho zázemia, ktoré patrí k telocvični, spresnil predseda TSK Jaroslav Baška. "Vymieňajú sa tu radiátory a zatepľuje sa hlavne časť sociálneho zázemia, rovnako i strecha spojovacej chodby školy a telocvične. Vymenili sa tu okná i dvere, vymieňajú sa i niektoré podlahy a svietidlá," priblížil Baška.

Investícia do spojovacej chodby podľa neho predstavuje približne 120.000 eur a financuje ju TSK. "Som rád, že ďalšiu časť zázemia SOŠ v Bánovciach nad Bebravou sa podarí zrekonštruovať ešte tento rok," ozrejmil.

SOŠ v súčasnosti navštevuje 321 žiakov, prevažne ide o chlapčenskú školu. "Chlapci radi športujú a rekonštrukciu vítajú. Máme napríklad i florbalové mantinely, konajú sa tu i rôzne turnaje pre základné školy," dodala Janíková.

TSK zabezpečil na škole v minulosti viaceré investície, v budúcom roku plánuje zrekonštruovať povrch v telocvični.