Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

ZBOP: Sulík je pripravený podporiť export výrobkov obranného priemyslu

Na snímke minister hospodárstva SR a prvý podpredseda vlády pre ekonomiku Richard Sulík (SaS) a v pozadí predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) počas hlasovania na 6. rokovaní NR SR v Bratislave 22. apríla 2020, archívne foto. Foto: TASR -Jaroslav Novák

Minister tiež prisľúbil pomoc pri rokovaniach s Eximbankou SR v súvislosti s financovaním projektov.

Bratislava 27. apríla (TASR) – Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) podporí zástupcov domáceho obranného priemyslu pri exporte slovenských výrobkov do zahraničia. Minister tiež prisľúbil pomoc pri rokovaniach s Eximbankou SR v súvislosti s financovaním projektov. Informoval o tom v pondelok prezident Združenia bezpečnostného a obranného priemyslu (ZBOP) SR Tibor Straka.

Minister hospodárstva podľa Straku na podporu exportu uskutoční v koordinácii s Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR kroky potrebné pre urýchlenie licenčných konaní. Tiež bude v prípade potreby riešiť problémy exportu v súvislosti s dodržiavaním medzinárodných sankcií a pomôže firmám pri rokovaniach s Eximbankou SR. Tá by mala projekty obranného priemyslu financovať.

Združenie bezpečnostného a obranného priemyslu SR je národná, nezávislá a nezisková asociácia, reprezentujúca záujmy bezpečnostného a obranného priemyslu Slovenskej republiky. Úlohou združenia je podporovať podnikateľské záujmy svojich členov, posilňovať ich pozície a exportné možnosti a prispievať k vytváraniu podmienok pre rozvoj slovenského bezpečnostného a obranného priemyslu.