Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Zbrojárska firma Lockheed Martin zvýšila kvartálny zisk o pätinu

Na archívnej snímke jednomiestne viacúčelové stíhacie lietadlo piatej generácie Lockheed Martin F-35 Lightning II amerického letectva Foto: TASR/AP

V rovnakom období predchádzajúceho roka evidovala zisk 1,5 miliardy USD.

Bethesda 26. januára (TASR) - Americký zbrojársky koncern Lockheed Martin oznámil za posledný štvrťrok minulého roka rast zisku o takmer pätinu, zaostal však za očakávaniami trhov. Na druhej strane, v prípade tržieb boli výsledky lepšie než naznačovali odhady.

Spoločnosť informovala, že za 4. kvartál minulého roka dosiahla čistý zisk 1,79 miliardy USD (1,47 miliardy eur). V rovnakom období predchádzajúceho roka evidovala zisk 1,5 miliardy USD.

Upravený zisk na akciu dosiahol 6,38 USD. Aj v tomto prípade sa zvýšil, keďže v rovnakom období predchádzajúceho roka firma evidovala zisk na akciu na úrovni 56,29 USD. Zaostala však za odhadmi ekonómov, ktorí očakávali rast upraveného zisku na akciu na 6,41 USD.

V oblasti tržieb však boli výsledky lepšie, než sa čakalo. Tržby za 4. kvartál dosiahli 17,03 miliardy USD, čo predstavuje medziročný rast o 7,3 %. Analytici pritom počítali s rastom tržieb na 16,92 miliardy USD.

(1 EUR = 1,2152 USD)