Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Zbrojársky koncern BAE Systems zvýšil vlani čistý zisk o vyše pätinu

Na snímke lietadlo BAE Hawk. Foto: FOTO TASR - Branislav Račko

Čistý zisk za minulý rok dosiahol 1 miliardu libier (1,15 miliardy eur), čo v porovnaní s rokom 2017 predstavuje rast o 21 %.

Londýn 21. februára (TASR) - Britský zbrojársky koncern BAE Systems oznámil za minulý rok rast čistého zisku o vyše pätinu. Tohtoročné výsledky však môže ovplyvniť rastúca geopolitická neistota.

Čistý zisk za minulý rok dosiahol 1 miliardu libier (1,15 miliardy eur), čo v porovnaní s rokom 2017 predstavuje rast o 21 %. Výsledky podporil najmä fakt, že v minulom roku firma nemala veľa mimoriadnych položiek.

Tržby síce klesli, pokles bol však iba mierny. Dosiahli 18,4 miliardy libier oproti 18,84 miliardy libier v roku 2017. Aj tento rok očakáva BAE Systems dobré výsledky už vďaka viacerým kontraktom, ktoré firma získala.

Podľa analytikov sú síce výsledky pozitívne a spoločnosť má dobrú pozíciu, vývoj v tomto roku je však ťažké odhadnúť. Ako uviedol Connor Campbell, analytik spoločnosti Spreadex, dôležitým faktorom je geopolitická neistota, ktorá môže terajšie prognózy spoločnosti zhoršiť.

(1 EUR = 0,86945 GBP)