Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Železnice evidujú tri zrážky vlaku s osobou, dve boli smrteľné

Ilustračná snímka. EASYFOTO TASR - Jozef Poliak Foto:

V pondelok 23. marca vlak v úseku Prešov - Veľký Šariš zrazil a usmrtil osobu, ktorá sa podľa ŽSR neoprávnene pohybovala v priechodnom priereze koľaje.

Bratislava 31. marca (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidujú za uplynulý týždeň tri zrážky vlaku s osobou, z toho dve smrteľné, a dve zrážky vlaku s vozidlom. TASR o tom informoval hovorca ŽSR Michal Lukáč.

V pondelok 23. marca vlak v úseku Prešov - Veľký Šariš zrazil a usmrtil osobu, ktorá sa podľa ŽSR neoprávnene pohybovala v priechodnom priereze koľaje. V stredu 25. marca vlak v úseku Šenkvice - Cífer zrazil a usmrtil osobu, ktorá sa taktiež neoprávane pohybovala na priechodnom priereze koľaje. V nedeľu 29. marca zrazil podľa ŽSR vlak v úseku Bratislava - Lamač muža, ktorý zrážku s ťažkými zraneniami prežil.

ŽSR taktiež upozorňujú na zrážku, ktorá sa odohrala v piatok 27. marca v úseku Zlatná na Ostrove – Zemianska Olča, keď sa vlak zrazil s motorovým vozidlom. Zrážka na pasívne zabezpečenom priecestí sa zaobišla bez zranenia osôb.