Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Bezplatný internet je od augusta v 39 vozňoch štátneho dopravcu

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Vozne s technologickým zariadením pre šírenie WiFi sú označené nálepkou WiFi, ktorá je umiestnená v priestore pre cestujúcich.

Bratislava 9. augusta (TASR) - Od augusta tohto roku majú cestujúci vo vlakoch z Bratislavy do Košíc bezplatný prístup na internet v 39 vozňoch štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).

K pôvodným piatim vozňom 1. triedy v InterCity (IC) vlakoch pribudlo na tejto trase ďalších 34 takýchto vozňov.

Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej je bezplatný internet v IC vlakoch, rýchlikoch a expresných vlakoch vo vozňoch 1. triedy a vo vybratých vozňoch 2. triedy.

Konkrétne ide o IC vlaky na trase Bratislava - Žilina - Košice a späť a rýchliky na rovnakej trase. Zároveň je internet aj v rýchlikoch z Bratislavy cez Žilinu do Popradu a z hlavného mesta do Žiliny a späť. Tiež aj v rýchliku z Popradu do Košíc či v regionálnych expresoch na trase z Košíc do Humenného a späť.

"Vozne s technologickým zariadením pre šírenie WiFi sú označené nálepkou WiFi, ktorá je umiestnená v priestore pre cestujúcich," opísala Morháčová. Dopravca podľa jej slov investoval do dátových, technologických zariadení a sim kariet 100.000 eur. "Mesačné náklady sú od 5000 do 8000 eur," priblížila.