Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Železnice pred vianočnými sviatkami a po Novom roku posilnia dopravu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Priemerná obsadenosť najvyťaženejších vlakov je zatiaľ na úrovni 70 %.

Bratislava 20. decembra (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK), a. s., pred vianočnými sviatkami a po Novom roku posilní vlakovú dopravu. Informoval o tom Tomáš Kováč, riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK. Priemerná obsadenosť najvyťaženejších vlakov je podľa neho zatiaľ na úrovni 70 %.

Priblížil, že národný dopravca vlakovú dopravu posilní o 11 diaľkových vlakov a o 38 vozňov posilní 25 IC vlakov. "Podľa technických možností jednotlivých vlakov budú posilnené aj niektoré pravidelné IC vlaky, pri ktorých je predpoklad vyššieho záujmu o cestovanie, a to o jeden až tri vozne. Preprava je pre všetkých cestujúcich spoplatnená a možná iba s platným IC cestovným dokladom obsahujúcim miesto," spresnil.

"Vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie v tomto období odporúčame cestujúcim, aby si cestovné doklady zaobstarali v dostatočnom časovom predstihu. Cestovné lístky a rezervácie miesta si môžu zakúpiť nielen v pokladniciach ZSSK, ale pohodlne aj prostredníctvom e-shopu či mobilnej aplikácie Ideme vlakom," dodal hovorca ZSSK.