Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Žiadna čokoláda z továrne zasiahnutej salmonelou sa nedostala na pulty

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Monika Himpánová

Švajčiarsky gigant Barry Callebaut preventívne zastavil výrobu v belgickom meste Wieze po objavení salmonely.

Zürich 1. júla (TASR) - Švajčiarska firma Barry Callebaut v piatok oznámila, že žiadna čokoláda kontaminovaná salmonelou nebola dodaná klientom. Uviedla to deň po zastavení výroby v najväčšej továrni na čokoládu na svete v belgickom Wieze. TASR o tom informuje na základe správy AFP.

"Na základe interného vyšetrovania Barry Callebaut potvrdzuje, že žiadne čokoládové výrobky ovplyvnené výrobnou šaržou s pozitívnou salmonelou sa nedostali do maloobchodného potravinového reťazca," uviedla spoločnosť vo vyhlásení.

Továreň vo Wieze vyrába tekutú čokoládu vo veľkoobchodných dávkach pre 73 producentov sladkostí. Medzi jej odberateľov patria aj priemyselné giganty, ako sú Hershey, Mondelez, Nestlé alebo Unilever.

Švajčiarsky gigant Barry Callebaut preventívne zastavil výrobu v belgickom meste Wieze po objavení salmonely.

Skupina Barry Callebaut zamestnáva viac ako 13.000 ľudí a má vyše 60 výrobných závodov po celom svete.