Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

V Žiarskej kotline je ukončených 28 projektov pozemkových úprav

Na archívnej snímke rokovanie vlády. Foto: TASR – František Iván

V Žiarskej kotline tak podľa ministerstva ukončili všetky projekty pozemkových úprav.

Bratislava 11. marca (TASR) - V Žiarskej kotline je ukončených všetkých 28 projektov pozemkových úprav. Uviedlo to Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v "Správe o realizácii opatrení na ozdravenie krajiny Žiarskej kotliny a v katastrálnych územiach ležiacich z hľadiska ekologického v narušenej krajine v okresoch Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa", ktorú v stredu prerokoval a zobral na vedomie vládny kabinet.

"Cieľom predkladanej správy je poskytnúť objektívny obraz o plnení uznesení vlády SR, na základe ktorých boli rezortu pôdohospodárstva uložené úlohy vyplývajúce tiež z Koncepcie usporiadania pozemkového vlastníctva v SR, ako aj z jej aktualizácie," priblížil agrorezort.

Správa podľa MPRV konštatuje konečné a úplné splnenie jednej z vládnych úloh (Žiarska kotlina – ukončených je všetkých 28 projektov pozemkových úprav), opisuje aktuálny stav plnenia v súvislosti s plnením druhej z vládnych úloh (Tatry – z 56 projektov pozemkových úprav je ukončených 48, jeden je ukončený v štádiu zápisu do katastra nehnuteľností a 7 je ešte rozpracovaných).

Informácie uvedené v správe vychádzajú podľa agrorezortu z údajov štvrťročne poskytovaných správnymi orgánmi, ako aj z vlastných zistení z kontrolných dní. Správa sumarizuje plnenie oboch úloh (realizácia pozemkových úprav v rámci Žiarskej kotliny a realizácia pozemkových úprav v katastrálnych územiach ležiacich z hľadiska ekologického v narušenej krajine v okresoch Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa).

Agrorezort dodal, že predkladaný materiál je nelegislatívnej povahy, opisuje súčasný stav ukončovania projektov pozemkových úprav "Žiarska kotlina" a "Tatry", má teda iba informatívny charakter. Na rokovanie vlády SR sa predkladá bez rozporov.