Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Žiarski poslanci zvýšili základné imanie Technických služieb o 500.000

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Futbalový štadión mesto rekonštruuje aj za pomoci dotácie od štátu z programu na obnovu futbalových štadiónov.

Žiar nad Hronom 26. januára (TASR) - Za účelom dofinancovania rekonštrukcie futbalového štadióna dnes žiarski mestskí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva odsúhlasili zvýšenie základného imania mestskej spoločnosti Technické služby, s.r.o. Jej základné imanie sa tak zvyšuje z doterajšej výšky 1,642 milióna eur na celkovú výšku 2,142 milióna eur, a to peňažným vkladom vo výške 500.000 eur zo strany spoločníka - mesta Žiar nad Hronom.

Futbalový štadión mesto rekonštruuje aj za pomoci dotácie od štátu z programu na obnovu futbalových štadiónov. Projekt počíta s vybudovaním nových tribún, modernizáciou zázemia aj hracej plochy. Z kedysi spartakiádneho štadióna tak má podľa samosprávy vzniknúť moderný štadión, kde sa opäť bude hrať II. liga.

Podľa primátora Petra Antala pokračujú práce na rekonštrukcii aj v týchto dňoch. "Bol urobený trávnik bez zasiatia, teda všetky potrebné vrstvy vrátane oddrenážovania. Boli osadené nové tribúny, tie musí ešte dodávateľ dokončiť, a momentálne sa budujú pätky pre osvetlenie. Prebiehajú búracie práce v hlavnej tribúne," podotkol Antal s tým, že práce prebiehajú tak, ako to počasie dovoľuje.