Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Zisk Citigroup klesol v 2. štvrťroku o viac než tretinu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Výraznejšiemu poklesu tržieb zabránili dobré výsledky v spotrebiteľskom biznise.

New York 14. júla (TASR) - Americká banka Citigroup oznámila za 2. štvrťrok pokles zisku o viac než tretinu, pod čo sa podpísali slabé výsledky v oblasti obchodovania. Tie prekonali aj rast zisku v divízii osobného bankovníctva a správy majetku. Napriek výraznému poklesu zisku však banka vykázala lepšie výsledky, než očakávali analytici. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a portálu RTTNews.

Čistý zisk Citigroup dosiahol v 2. štvrťroku 2,92 miliardy USD (2,61 miliardy eur). Oproti 2. kvartálu predchádzajúceho roka to predstavuje pokles o 36 %.

Bez započítania mimoriadnych položiek zaznamenala banka upravený zisk na úrovni 3,01 miliardy USD, čo na akciu predstavuje 1,37 USD. Prekonala tak odhady analytikov, ktorí počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 1,30 USD.

Tržby Citigroup klesli medziročne o 1 % na 19,44 miliardy USD, keď ich nadol potiahli najmä tržby z obchodovania. Tie klesli o 13 % na 4,6 miliardy USD. Navyše, prudko klesli poplatky v oblasti investičného bankovníctva. Znížili sa o 24 % na 612 miliónov USD.

Výraznejšiemu poklesu tržieb zabránili dobré výsledky v spotrebiteľskom biznise. Tržby v divízii osobného bankovníctva a správy majetku dosiahli v 2. štvrťroku 6,4 miliardy USD, čo medziročne predstavuje rast o 6 %.

(1 EUR = 1,1182 USD)