Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

Zisk Coca-Coly v 3.kvartáli klesol, výsledky však prekonali očakávania

Foto: TASR/AP

Bez započítania mimoriadnych položiek však upravený zisk dosiahol 2,38 miliardy USD, čo na akciu predstavuje 55 centov.

Atlanta 22. októbra (TASR) - Americká nápojová spoločnosť Coca-Cola zaznamenala v 3. štvrťroku medziročný pokles zisku, prekonala však očakávania trhov. Firma ťažila najmä z čiastočného otvorenia reštaurácií a kín. Práve tam tvorí Coca-Cola zhruba polovicu svojich tržieb.

Coca-Cola informovala, že za 3. kvartál, ktorý sa skončil 25. septembra, dosiahla zisk 1,74 miliardy USD (1,47 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 40 centov. V rovnakom období minulého roka predstavoval zisk 2,59 miliardy USD (60 centov/akcia).

Bez započítania mimoriadnych položiek však upravený zisk dosiahol 2,38 miliardy USD, čo na akciu predstavuje 55 centov. Coca-Cola tak prekonala očakávania, keď analytici počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 46 centov.

Tržby dosiahli 8,65 miliardy USD, čo v medziročnom porovnaní predstavuje pokles o 9 %. Organické tržby, do ktorých sa nezapočítavajú kurzové vplyvy a akvizície, klesli o 6 %. Napriek poklesu to v porovnaní s vývojom v predchádzajúcom kvartáli znamená výrazné zlepšenie, keďže v 2. štvrťroku predstavoval medziročný pokles organických tržieb 26 %.

Aj v prípade tržieb spoločnosť prekonala očakávania trhov. Analytici predpokladali, že klesnú na 8,36 miliardy USD.

(1 EUR = 1,1852 USD)