Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Ferrari po lepšom ako očakávanom zisku zvýšil svoj odhad

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ide pritom o jeho prvé výsledky od nástupu nového generálneho riaditeľa Benedetta Vignu do svojej funkcie.

Miláno 2. novembra (TASR) - Taliansky výrobca luxusných športových áut Ferrari zvýšil svoj odhad základného zisku za celý tento rok po lepšom ako očakávanom zisku za 3. štvrťrok. Ide pritom o jeho prvé výsledky od nástupu nového generálneho riaditeľa Benedetta Vignu do svojej funkcie.

Automobilka Ferrari najnovšie očakáva za celý rok upravený zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) približne 1,52 miliardy eur namiesto 1,45 až 1,50 miliardy eur v predchádzajúcom odhade. Ale zaujala opatrný postoj, pokiaľ ide o celoročné tržby.

"Silné výsledky za 3. štvrťrok sú dôležitým krokom vpred k revízii prognózy zisku na rok 2021 smerom nahor," uviedol Vigna vo vyhlásení a dodal, že spoločnosť zaznamenala "rekordný príjem objednávok" na celom svete, najmä v Číne a Spojených štátoch.

Automobilka zároveň oznámila, že jej upravený zisk EBITDA sa za tri mesiace do konca septembra 2021 zvýšil medziročne o 12 % na 371 miliónov eur. Prekonal pritom odhady analytikov na úrovni 365 miliónov eur.

Tržby v 3. štvrťroku vzrástli o 19 % na 1,053 miliardy eur. Spoločnosť však zaujala opatrný postoj k celoročným tržbám a uviedla, že by mali dosiahnuť 4,3 miliardy eur alebo menej v porovnaní s predchádzajúcou prognózou okolo 4,3 miliardy eur.