Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Zisk hotelov Holiday Inn sa v 1. polroku viac než zdvojnásobil

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Čo sa však týka čistého rastu počtu hotelových izieb, v tomto ukazovateli IHG zaostal za očakávaniami, keď analytici počítali s lepším výsledkom než oznámeným rastom o 3 %.

Denham 9. augusta (TASR) - Hotelový reťazec InterContinental Hotels Group (IHG) zaznamenal za 1. polrok tohto roka zvýšenie prevádzkového zisku na viac než dvojnásobok. Výsledky spoločnosti výrazne podporil zvýšený dopyt v cestovnom ruchu, a tým aj po hotelových službách, ako aj zvýšenie cien za izbu. Napriek tomu akcie spoločnosti po oznámení údajov za 1. polrok zaznamenali pokles, keďže konkurencia oznámila ešte lepšie výsledky. Informovala o tom agentúra Reuters.

IHG, do ktorého portfólia patria napríklad značky Holiday Inn či Crowne Plaza, oznámil za prvých šesť mesiacov roka prevádzkový zisk na úrovni 361 miliónov USD (353,96 milióna eur). V rovnakom období minulého roka dosiahol zisk 138 miliónov USD. Po zverejnení výsledkov spoločnosť zároveň oznámila program spätného odkúpenia akcií v hodnote 500 miliónov USD.

Čo sa však týka čistého rastu počtu hotelových izieb, v tomto ukazovateli IHG zaostal za očakávaniami, keď analytici počítali s lepším výsledkom než oznámeným rastom o 3 %. Hotelový reťazec v tomto segmente ovplyvnil odchod z ruského trhu po tom, ako západné štáty uvalili na Rusko sankcie za jeho inváziu na Ukrajinu.

(1 EUR = 1,0199 USD)