Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Ekonomika

Zisk Intesa Sanpaolo v 3. kvartáli klesol menej, ako sa čakalo

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Čistý zisk v najväčšej talianskej banke sa za tri mesiace do konca septembra 2022 znížil na 930 miliónov eur z 983 miliónov eur v rovnakom období minulého roka.

Rím 4. novembra (TASR) - Talianska banka Intesa Sanpaolo zaznamenala v uplynulom 3. štvrťroku 2022 lepšie ako očakávané výsledky, aj keď jej zisk klesol po výraznom znížení podnikania v Rusku. Banka zároveň očakáva, že jej zisk za celý rok bude na hornej hranici rozpätia. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Čistý zisk v najväčšej talianskej banke sa za tri mesiace do konca septembra 2022 znížil na 930 miliónov eur z 983 miliónov eur v rovnakom období minulého roka. Ekonómovia však banke predpovedali v 3. štvrťroku ešte menší zisk, a to 829 miliónov eur. K lepšiemu výsledky pomohli banke príjmy z vyšších úrokových sadzieb, ktoré viac než vykompenzovali slabnúce príjmy za poplatky. A znížila aj opravné položky na straty z úverov.

Intesa v auguste uviedla, že v roku 2022 očakáva čistý zisk viac ako 4 miliardy eur, pokiaľ nebude musieť vytvárať opravné položky na straty zo svojich ruských a ukrajinských aktív, v takom prípade očakáva zisk nad hranicou 3 miliárd eur.

Intesa, ktorá je spolu s domácim rivalom UniCredit v rámci európskych bánk najviac vystavená dôsledkom podnikania v Rusku, uviedla, že v tomto štvrťroku tam znížila svoju expozíciu o 2,3 miliardy eur alebo približne 65 %.