Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Ekonomika

Zisk módnej značky Salvatore Ferragamo klesol vlani o viac než 40 %

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Tržby dosiahli 1,16 miliardy eur, čo oproti roku 2022 predstavuje pokles o 7,6 %.

Miláno 7. marca (TASR) - Prevádzkový zisk talianskeho výrobcu luxusného tovaru Salvatore Ferragamo klesol v minulom roku o viac než 40 % po poklese tržieb zhruba o 8 %. Približne v tomto tempe pokračoval pokles tržieb aj v januári, minulý mesiac sa však už mierne stabilizovali. Informovala o tom agentúra Reuters.

Rodinná firma známa svojou koženou obuvou a kabelkami tento týždeň uviedla, že jej zisk pred úrokmi a daňami (EBIT) dosiahol v minulom roku 72 miliónov eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to predstavuje pokles zhruba o 44 %. Napriek tomu výsledky prekonali očakávania analytikov, korí počítali s poklesom EBIT za minulý rok až na 63 miliónov eur.

Tržby dosiahli 1,16 miliardy eur, čo oproti roku 2022 predstavuje pokles o 7,6 %. V približne 8-percentnom poklese pokračovali tržby spoločnosti aj v januári, pričom ich nadol potiahol najmä slabší dopyt v Ázii a USA.

Február bol však už lepší a maloobchodné tržby spoločnosti dosiahli úroveň podobnú tej z februára minulého roka, uviedol pre analytikov šéf firmy Marco Gobbetti. Napriek tomu je však začiatok roka celkovo slabší, než sa čakalo. Gobbetti na to reagoval, že dosiahnutie stanovených cieľov tak bude spoločnosti trvať o niečo dlhšie, než vedenie pôvodne predpokladalo.