Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Zisk spoločnosti ESET prvýkrát prekročil 80 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najdôležitejším regiónom pre ESET naďalej zostáva Európa, Stredný východ a Afrika (EMEA), ktorý priniesol spoločnosti viac ako 312 miliónov eur, čo predstavuje približne 55 % tržieb.

Bratislava 24. júna (TASR) – Softvérovej spoločnosti ESET vlani narástli tržby o šesť percent na 564 miliónov eur. Firme narástol aj zisk po zdanení na viac ako 84 miliónov eur. Najväčší medziročný rast tržieb zaznamenali Južná Amerika, región Nemecko, Rakúsko a Švajčiarsko a Austrália zhodne po desať percent, informovala v piatok spoločnosť.

"Dôležité pre nás je, že sa nám v minulom roku podarilo dosahovať stanovené ciele a inovovať naše produktové portfólio. Taktiež sme pokračovali v nábore zamestnancov na celom svete a ku koncu roka sa priblížil globálny počet zamestnancov spoločnosti k dvom tisíckam. To všetko v prostredí, keď bola pandémia stále témou číslo jeden," zhodnotil hospodársky výsledok generálny riaditeľ spoločnosti Richard Marko.

Najdôležitejším regiónom pre ESET naďalej zostáva Európa, Stredný východ a Afrika (EMEA), ktorý priniesol spoločnosti viac ako 312 miliónov eur, čo predstavuje približne 55 % tržieb. Tržby spoločnosti ESET zo Slovenska presiahli 18 miliónov eur. "Rok 2021 bol z pohľadu ekonomickej situácie stabilnejší v porovnaní s predchádzajúcim. Hoci mnohé štáty ani v tomto roku neobišli viac či menej tvrdé protipandemické opatrenia, firmy boli na ne pripravené lepšie a trhy reagovali pokojnejšie než na začiatku pandémie. Z tohto dôvodu sa nám podarilo vyhnúť minuloročným medzikvartálnym výkyvom tržieb, ktoré sa udiali na niektorých trhoch," dopĺňa Marko.

Spoločnosť na jeseň minulého roka predstavila podobu svojej budúcej centrály ESET Campus, ktorú navrhol medzinárodný architektonický ateliér BIG. Marko priblížil, že dlhodobým cieľom spoločnosti je stať sa jedným z troch najväčších globálnych dodávateľov bezpečnostných riešení na svete. "Sme presvedčení, že cesta k tomuto cieľu vedie cez inovácie, vedu a výskum. Práve preto sa naše aktivity zameriavajú na podporu excelentnej vedy a chceme, aby tieto atribúty stelesňovala aj naša budúca centrála," dodal.