Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Zisk švajčiarskej banky Credit Suisse klesol v 3. kvartáli o 40 %

Credit Suisse Foto: TASR/AP

Celkový zisk Credit Suisse za 3. kvartál dosiahol 546 miliónov švajčiarskych frankov (510,61 milióna eur). Medziročne to predstavuje pokles o 38 %.

Bern 29. októbra (TASR) - Švajčiarska banka Credit Suisse zaznamenala v 3. kvartáli výraznejší než očakávaný pokles zisku, keď lepšie výsledky v investičnej divízii nedokázali vykompenzovať pokles tržieb v oblasti správy majetku.

Celkový zisk Credit Suisse za 3. kvartál dosiahol 546 miliónov švajčiarskych frankov (510,61 milióna eur). Medziročne to predstavuje pokles o 38 %. Banka tak zaostala za odhadmi analytikov oslovených agentúrou Reuters, ktorí počítali so ziskom na úrovni 572 miliónov CHF.

Čisté tržby klesli o 2 % na 5,2 miliardy CHF. Tržby v investičnej divízii vzrástli o 11 %, na druhej strane, v pozorne sledovanej divízii správy majetku klesli o 10 %.

Okrem toho výsledky zasiahli aj nepriaznivé kurzové vplyvy, ako aj vyššie rezervy na krytie strát z úverov. Navyše v nemalej miere ich ovplyvnil fakt, že v rovnakom období minulého roka tržby Credit Suisse jednorazovo podporil predaj jej platformy InvestLab.

(1 EUR = 1,0693 CHF)