Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Ekonomika

Zisk výrobcu hygienických produktov Kimberly-Clark v 3.kvartáli klesol

Foto: TASR/AP

Spoločnosť, ktorá je známa výrobkami ako plienky Huggies či produktov značky Kleenex, zaznamenala za 3. štvrťrok čistý zisk 467 miliónov USD (474,06 milióna eur).

Irving 25. októbra (TASR) - Americký výrobca hygienických produktov Kimberly-Clark vykázal za 3. štvrťrok pokles zisku, pričom spoločnosť zaostala za očakávaniami. Naopak, tržby odhady analytikov prekonali, aj keď ich rast bol veľmi mierny. Informovali o tom portály RTTNews a Investing.

Spoločnosť, ktorá je známa výrobkami ako plienky Huggies či produktov značky Kleenex, zaznamenala za 3. štvrťrok čistý zisk 467 miliónov USD (474,06 milióna eur), čo na akciu predstavuje 1,38 USD. V rovnakom období minulého roka dosiahla zisk 469 miliónov USD (1,39 USD/akcia).

Bez započítania mimoriadnych položiek predstavoval zisk Kimberly-Clark 475 miliónov USD. Na akciu to znamená 1,40 USD. Firma tak zaostala za očakávaniami ekonómov, ktorí počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 1,44 USD.

V oblasti tržieb však očakávania prekonala. Tržby sa zvýšili o necelé percento na 5,05 miliardy USD, zatiaľ čo analytici očakávali ešte slabšie tempo rastu.

(1 EUR = 0,9851 USD)