Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Ekonomika

Zisk výrobcu obuvi Nike v 1. kvartáli klesol, prekonal však očakávania

Ilustračné foto. Foto: TASR - Dano Veselský

Upravený zisk Nike na akciu dosiahol v 1. štvrťroku 94 centov, zatiaľ čo analytici očakávali iba 74 centov/akcia.

New York 29. septembra (TASR) - Americká spoločnosť Nike oznámila za 1. štvrťrok súčasného obchodného roka mierny pokles čistého zisku, prekonal však očakávania trhov. K lepším než očakávaným výsledkom prispeli vyššie ceny výrobkov, ktoré čiastočne zmiernili tlak v podobe zvýšených nákladov a nižšieho dopytu. TASR o tom informuje na základe správ agentúry Reuters a serveru RTTNews.

Najväčší výrobca športovej obuvi a oblečenia na svete uviedol, že jeho čistý zisk dosiahol v 1. kvartáli obchodného roka 2023/2024, čo predstavuje obdobie od júna do konca augusta, 1,45 miliardy USD (1,38 miliardy eur). V rovnakom období predchádzajúceho obchodného roka vykázala firma zisk 1,47 miliardy USD.

Zisk po úprave o mimoriadne položky, čo je ukazovateľ, ktorý trhy sledujú vo väčšej miere, však prekonal očakávania. Upravený zisk Nike na akciu dosiahol v 1. štvrťroku 94 centov, zatiaľ čo analytici očakávali iba 74 centov/akcia.

Tržby zaznamenala firma na úrovni 12,94 miliardy USD, čo medziročne predstavuje zvýšenie o 2 %. V tomto prípade však spoločnosť mierne zaostala za očakávaniami, keď analytici vo svojich odhadoch uvádzali tržby na úrovni 12,98 miliardy USD.

(1 EUR = 1,0539 USD)