Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Živnostníci a malé firmy by mali zbystriť, môžu získať mikropôžičku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Mikropôžička je určená na financovanie investičných a prevádzkových potrieb, vrátane nákupu tovarových zásob.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Podnikatelia môžu počas celého októbra získať až 50.000 eur s 2-% úrokovým zvýhodnením a s možnosťou odkladu splátok istiny do šesť mesiacov od čerpania úveru. Mikropôžičkový program, ktorý ponúka Slovak Business Agency (SBA), je určený živnostníkom a malým obchodným spoločnostiam.

"Finančne sa z neho podporujú začínajúci podnikatelia aj podnikatelia s dlhšou podnikateľskou históriou. Zvýhodnené mikropôžičky ponúkame len v októbri, a to v rámci Európskeho týždňa malého a stredného podnikania SME Week," upozornila vedúca oddelenia komunikácie SBA Dominika Bizíková.

Mikropôžička je určená na financovanie investičných a prevádzkových potrieb, vrátane nákupu tovarových zásob. "Poskytujeme ju vo výške od 2500 eur do 50.000 eur s lehotou splatnosti do štyroch rokov. Začínajúci podnikatelia využívajú často ponúkaný benefit odkladu splátok istiny do šiestich mesiacov od čerpania úveru," povedala pre TASR.

V prípade záujmu o mikropôžičku stačí vyplniť žiadosť, ktorú podnikatelia nájdu na stránke www.sbagency.sk. Je tam uvedený aj zoznam spolupracujúcich inštitúcií, kde môžu žiadosť podať podľa toho, ktorá lokalita im vyhovuje. "Žiadosť je posudzovaná predovšetkým z pohľadu ekonomickej efektívnosti, reálnosti a návratnosti projektu, ako aj zabezpečenia mikropôžičky," doplnila Bizíková.