Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Zlúčenie sesterských poisťovní

Foto: ERGO Poisťovňa, a.s.

Sesterské poisťovne ERGO životná poisťovňa, a.s. a VICTORIA-VOLKSBANKEN Poisťovňa, a.s. sa k 1.1.2013 zlúčili a poskytujú služby pod spoločným obchodným menom ERGO Poisťovňa, a.s.












Bratislava 5. februára 2013 (TERAZ.sk - OTS) - Predstavenstvu predsedá Ing. Miriam Čizmazia, a jeho členmi sú Ing. Ingrid Sojková a Markus Eder.

Zlúčenie týchto spoločností je súčasťou stratégie skupiny ERGO, byť medzinárodne reprezentovaný jednou značkou. ERGO Poisťovňa, a.s. je univerzálna poisťovňa poskytujúca životné aj neživotné poistenie.

CEO a predseda predstavenstva ERGO Poisťovne, a.s. Ing. Miriam Čizmazia hovorí: „Zlúčením spoločností sa zvýšil potenciál a kapacity pre vývoj nových zaujímavých produktov ako aj služieb poskytovaných našim klientom a partnerským spoločnostiam. Sme si vedomí, že spokojnosť našich klientov a partnerov je základným predpokladom ďalšieho úspešného rastu spoločnosti."

So zlúčením oboch spoločností a zmenou názvu nevznikajú klientom žiadne povinnosti. Poistenia dojednané v ktorejkoľvek z poisťovní ostávajú v platnosti bez akýchkoľvek zmien vrátane podmienok, za ktorých boli uzatvorené " vysvetľuje Miriam Čizmazia.

Vedenie oboch spoločností sa takto rozhodlo využiť silu zjednotenej spoločnosti a stratégie ERGO Group na Slovensku. S mottom „Poistiť znamená porozumieť“ bude naďalej pokračovať v stratégii ERGO Group, kde centrom pozornosti je klient a jeho potreby. Klient na prvom mieste a zároveň poskytovanie silnej bezpečnostnej siete pre investície v spolupráci s našimi partnermi budú naďalej hlavnými cieľmi ERGO Poisťovne, a.s.
CEO a predseda predstavenstva ERGO Poisťovne, a.s. Ing. Miriam Čizmazia
Foto: ERGO Poisťovňa, a.s.
ERGO Poisťovňa, a.s. je zastúpením skupiny ERGO Group na Slovensku. Je to dcérska spoločnosť ERGO Austria International AG, ktorá je komunikačným uzlom a predstavuje centrum bankopoistných aktivít skupiny. ERGO Austria je miestom, kde sa sústreďuje know-how a kde prebieha výmena aktuálnych informácií a skúseností.

ERGO je jedna z hlavných poisťovacích skupín v Nemecku a Európe. Po celom svete je skupina zastúpená vo viac ako 30 krajinách a sústredí sa na Európu a Áziu. ERGO ponúka komplexné spektrum poistenia a poskytovaných služieb. V skupine ERGO pracuje na plný úväzok viac ako 50.000 ľudí, či už ako kmeňoví zamestnanci alebo obchodní reprezentanti. V roku 2011 ERGO zaznamenalo príjmy z poistného vo výške 20 miliárd eur a klientom bolo vyplatených vyše 17,5 miliardy eur.

Na svojom domácom trhu v Nemecku, patrí ERGO medzi popredných poskytovateľov poistenia naprieč všetkými segmentmi. ERGO operuje na trhu pod vlastným menom a so značkami svojich špecializovaných poisťovní pre zdravie (DKV), právnu ochranu (DAS) a cestovné poistenie (ERC), ktorá oslovuje klientov prostredníctvom niekoľkých obchodných kanálov a ponukou širokej škály integrovaných produktov a riešení.

ERGO je súčasťou Munich Re, jednej z popredných zaisťovní sveta preberajúcich na seba riziká svojich klientov.

Viac informácií nájdete na www.ergo.sk