Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Ekonomika

ZMOS: V roku 2021 organizovalo podujatia pre stovky ľudí zo samospráv

Na snímke predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger (vpravo) a ústredný riaditeľ kancelárie ZMOS Michal Kaliňák. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Napriek pandemickej situácii, ktorá neumožňovala realizovať podujatia prezenčnou formou, sa na nich zúčastnilo vyše 700 zástupcov miest a obcí.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) počas roka 2021 zorganizovalo 11 workshopov, štyri semináre, dve municipálne konferencie a tri okrúhle stoly. "Napriek pandemickej situácii, ktorá neumožňovala realizovať podujatia prezenčnou formou, sa na nich zúčastnilo vyše 700 zástupcov miest a obcí," informoval TASR hovorca ZMOS Michal Kaliňák.

Priblížil, že podujatia reflektovali rôzne témy, ktoré sa dotýkajú aplikačnej praxe, agendy smart, ale aj nevyhnutných trendov s cieľom zvyšovania efektivity a zabezpečovania dostupnosti služieb aj obslužnosti územia.

"Súčasťou podujatí boli aj inovatívne riešenia v oblastiach ako ochrana majetku a zdravia, civilná ochrana a krízové riadenie, práca s dátami, energetika a správa budov, doprava a parkovanie, ale napríklad aj spracovanie odpadov, problematika klímy a lokálny rozvoj," dodal Kaliňák.

Deklaroval, že podobné podujatia, organizované v rámci národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy, pripravuje ZMOS i na nadchádzajúci rok 2022.