Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Ekonomika

Značka Zeekr plánuje tento rok zvýšiť objem dodávok na dvojnásobok

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Plány značky, ktorú kontroluje čínska automobilka Geely, podporuje zvyšujúci sa predaj nových modelov a expanzia na zahraničné trhy.

Šanghaj 8. januára (TASR) - Čínsky výrobca elektromobilov Zeekr plánuje zvýšiť tento rok objem dodávok zhruba na dvojnásobok. Plány značky, ktorú kontroluje čínska automobilka Geely, podporuje zvyšujúci sa predaj nových modelov a expanzia na zahraničné trhy. Informovala o tom agentúra Reuters.

Zeekr si veľa sľubuje od svojho štvrtého modelu, sedanu Zeekr 007. S jeho dodávkami začala firma v decembri minulého roka, pričom plánuje na európskom trhu zvýšiť predaj a zároveň rozšíriť trhy v Ázii a na Blízkom východe.

Spoločnosť v pondelok oznámila, že v roku 2024 plánuje dodať zákazníkom 230.000 áut. Na porovnanie, v roku 2023 predstavovali dodávky značky Zeekr, ktorá nastúpila na trh v roku 2021, celkovo 118.685 áut. Oproti predchádzajúcemu roku to znamená zvýšenie o 65 %. Napriek tomu spoločnosť zaostala za pôvodným cieľom predať v roku 2023 približne 140.000 áut.