Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Regionálnu značku Horehronie má ďalších 11 remeselníkov a podnikateľov

Na archívnej snímke z 11. decembra 2017 je podnikateľka Terézia Falťanová pri príprave muránskych buchiet v sedle Zbojská nad Tisovcom v okrese Rimavská Sobota. Zbojská nad Tisovcom, 9. januára 2018. Foto: TASR Branislav Caban

Celkovo už je v regióne Horehronie 27 rôznych remeselných výrobkov, poľnohospodárskych aj potravinových produktov a služieb, ktoré sú držiteľmi regionálnej značky Horehronie.

Mýto pod Ďumbierom 7. júla (TASR) - Značku Regionálny produkt Horehronie môže používať ďalších 11 remeselníkov a podnikateľov. Certifikáty od Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie získali v utorok v novootvorených priestoroch Stodoly Pohanské v Mýte pod Ďumbierom.

Sme veľmi radi, že sme mohli po druhýkrát odovzdať novým držiteľom certifikáty Regionálny produkt Horehronie, vďaka ktorým sa ponuka regionálnych produktov opäť rozšírila. Keďže však máme u nás stále veľa záujemcov, chceli by sme do konca roka vypísať tretiu výzvu na podávanie žiadostí," uviedla pre TASR výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

Celkovo už je v regióne Horehronie 27 rôznych remeselných výrobkov, poľnohospodárskych a potravinových produktov, ubytovacích, stravovacích a doplnkových služieb, ktoré sú držiteľmi regionálnej značky Horehronie.

Medzi ocenených v rámci druhej výzvy patria horehronské pečivo Bartrans z Pohorelej, Legendárne buchty Zbojská, kúpeľné oblátky Pavol Malec, ovčie produkty zo Salaša Zbojská, kraslice Evy Homolovej, anjelici od Pavla Mlyneka, tatranské vlajočky, sójové sviečky Vrabka Style, ľubietovská keramika z dielne Petra Tatárika, Penzión u Hanky a Hotel Stupka na Táľoch.

Okrem certifikátov majú držitelia regionálnej značky zabezpečený aj spoločný marketing a prezentáciu, ktoré sa ukrývajú pod spoločným logom zvončeka symbolizujúceho tradíciami živé Horehronie.