Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Zoznam poradných orgánov bude podkladom pre ich optimalizáciu

Na snímke nápis na budove, v ktorej sídli Ministerstvo hospodárstva SR na ulici Mlynské nivy v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vyplýva to z materiálu z dielne rezortu hospodárstva, ktorý v stredu schválila vláda.

Bratislava 30. júna (TASR) – Ministerstvá, ústredné orgány štátnej správy a samosprávne kraje by mali vytvoriť a poskytnúť Ministerstvu hospodárstva (MH) SR zoznam poradných orgánov, medzirezortných skupín, pracovných komisií a konzultačných orgánov ministerstiev a ostatných ústredných orgánov štátnej správy. Na základe zhromaždených údajov potom bude navrhnutá ich optimalizácia. Vyplýva to z materiálu z dielne rezortu hospodárstva, ktorý v stredu schválila vláda.

Cieľom je z podkladov jednotlivých ministerstiev, ústredných orgánov štátnej správy a z podkladov samosprávnych krajov vytvoriť zoznam poradných orgánov a komisií, na ktorých sa zúčastňujú riadiaci zamestnanci a zamestnanci ministerstiev a ústredných orgánov štátnej správy, zistiť ich pôvod a intenzitu zasadaní, a na základe toho navrhnúť optimalizáciu týchto poradných orgánov,“ uviedol rezort v schválenom materiáli.

MH pre ľahšiu komunikáciu vytvorilo samostatnú mailovú adresu, na ktorú je možné zaslať nielen podklady, ale aj ďalšie návrhy na efektívnejšie fungovanie rôznych poradných orgánov na úrovni vlády SR, verejnej a štátnej správy.