Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Žilinský kraj investoval do rekonštrukcie cesty v Ochodnici

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Ochodnica je podľa riaditeľa odboru dopravy Úradu ŽSK Ivana Mokrého ďalšou obcou, v ktorej ŽSK zrenovoval dôležitú prístupovú komunikáciu.

Ochodnica 15. novembra (TASR) - Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) investoval do rekonštrukcie cesty III. triedy v kysuckej obci Ochodnica, ktorú otvorili v pondelok 14. novembra, viac ako 191.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lenka Záteková.

Cestári začali asfaltovať cestu v smere od železničnej stanice do obce minulý rok. "Cesta bola vo veľmi zlom stave a bolo nutné ju opraviť. Preto som rád, že sa nám podarilo pomôcť obyvateľom a obnoviť celkovo viac ako tri kilometre vozovky," uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár.

Starosta Ochodnice Radoslav Ďuroška zdôraznil, že skvalitnenie infraštruktúry zlepší podmienky pre obyvateľov a prinesie do obce viac života. "Zvýši sa bezpečnosť a prístup pre vodičov. Verím, že aj vďaka takýmto investíciám sa k nám podarí prilákať viac obyvateľov," podotkol Ďuroška.

Ochodnica je podľa riaditeľa odboru dopravy Úradu ŽSK Ivana Mokrého ďalšou obcou, v ktorej ŽSK zrenovoval dôležitú prístupovú komunikáciu. "Na Kysuciach máme 235 kilometrov ciest II. a III. triedy a 150 mostov. Cestári každoročne pracujú na jednotlivých úsekoch a snažíme sa zlepšovať stav komunikácií v našej pôsobnosti. Začiatkom novembra sme odovzdali cestu v Rakovej, teraz v Ochodnici a rovnako asfaltujeme i v ostatných regiónoch ŽSK," informoval Mokrý.

Doplnil, že plán opráv ŽSK zahŕňa aj najakútnejšie úseky. "Čo sa týka Kysúc, čaká nás ešte napríklad cesta z Turzovky na Semeteš a pokračovať budeme aj medzi Staškovom a Klokočovom. Teraz však veľa závisí od počasia, keďže venovať sa budeme najmä zimnej údržbe," uzavrel riaditeľ odboru dopravy Úradu ŽSK.