Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

ŽSR chce nové systémy v hodnote takmer osem miliónov eur

Ilustračné foto. Foto: Vovlaku.sk

Zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov, konkrétne ide o Operačný program Integrovaná infraštruktúra 2014 – 2020.

Bratislava 5. marca (TASR) – Železnice Slovenskej republiky chcú zabezpečiť komunikačné systémy novej generácie pre zvýšenie bezpečnosti na železničnej dopravnej ceste. Cenu odhadujú na 7,7 milióna eur bez dane z pridanej hodnoty. Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení súťaže, ktoré bolo zverejnené vo vestníku verejného obstarávania.

Predmetom zákazky je vyhotovenie a dodanie projektovej dokumentácie, zabezpečenie súvisiacej inžinierskej činnosti, majetkovoprávne vyrovnanie a realizácia stavby. Ide teda o zmiešanú zákazku, keďže predmetom je dodanie tovaru, poskytnutie služby a uskutočnenie stavebných prác.

Stavba zahŕňa vybudovanie mobilnej rádiovej siete LTE 4G na trase Galanta – Štúrovo. Stavenisko má dĺžku 86,524 kilometra a je dané súčasnou polohou železničnej trate Bratislava – Štúrovo – Szob. "Ide o projekt, v ktorom bude budovaná komunikačná sieť pre systémy novej generácie. Navrhované riešenie projektu predpokladá vytvorenie špecifickej siete na báze 4G pre potreby ŽSR a nasadenie systému pre poskytovanie nových aplikácií a služieb pre oblasť bezpečnosti. Zároveň bude zriadená ústredňa LTE siete v Trnave," konštatuje sa v oznámení.

Zákazka bude spolufinancovaná z eurofondov, konkrétne ide o Operačný program Integrovaná infraštruktúra 2014 – 2020. Kritériom na vyhodnotenie ponúk je cena. Záujemcovia o tender môžu predkladať ponuky alebo žiadosti o účasť do 15. apríla.