Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Grafikon prepravy na hraničných priechodoch s ČR sa od 9. júna mení

Budova železničnej stanice v obci Kúty. Foto: TASR

krem tejto zmeny obnovuje prevádzku niektorých vlakov osobnej dopravy Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a spoločnosť RegioJet.

Bratislava 5. júna (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) v súvislosti s uvoľňovaním opatrení zameraných na zamedzovanie šírenia ochorenia COVID-19 a na základe obnovenia dennej medzištátnej diaľkovej a regionálnej prepravy na všetkých hraničných priechodoch s ČR pristupujú k ďalšej mimoriadnej zmene grafikonu, a to od 9. júna. Touto mimoriadnou zmenou sa menia len vlaky osobnej dopravy, vlaky nákladnej dopravy zostávajú bez zmien. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová.

Uviedla, že pre potreby verejnosti a zamestnancov železničného sektoru sa vydáva Knižný cestovný poriadok vlakov osobnej dopravy v elektronickej forme, vo formáte PDF, ktorý bude dostupný na webovom sídle www.zsr.sk.

Vývesné cestovné poriadky pre verejnosť na železničných staniciach a zastávkach sa podľa nej zatiaľ z operatívnych dôvodov opravovať nebudú, respektíve zostávajú označené informačnou výveskou v znení 'Platí mimoriadna zmena GVD', ktorá je zverejnená na www.zsr.sk.

Feik Achbergerová dodala, že okrem tejto zmeny obnovuje prevádzku niektorých vlakov osobnej dopravy Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) a spoločnosť RegioJet.

Uzavrela, že o možnej preprave cestujúcich cez hraničné priechody s Rakúskou republikou a Maďarskom bude ŽSR informovať v najbližších dňoch. Prevádzkovanie vlakov s prepravou cestujúcich cez hraničné prechody s Poľskou republikou a Ukrajinou zostáva pozastavené.