Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

ZSSK Cargo Slovakia dočasne povedie Jaroslav Daniška

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Jaroslav Daniška pôsobí v ZSSK Cargo od roku 2012 ako riaditeľ úseku obchodu a služieb, predtým úseku obchodu.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Železničnú spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) dočasne povedie Jaroslav Daniška, ktorý na poste predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa nahradil Romana Gona. Zmena nastala aj v predstavenstve spoločnosti, novými členmi sa stali Matej Hambálek a Miroslav Hopta. V stredu o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva dopravy SR.

"Jaroslav Daniška pôsobí v ZSSK Cargo od roku 2012 ako riaditeľ úseku obchodu a služieb, predtým úseku obchodu. Oddnes je ako člen predstavenstva vymenovaný za predsedu predstavenstva a dočasne za generálneho riaditeľa spoločnosti, maximálne na šesť mesiacov, kým spoločnosť neuskutoční výberové konanie," uviedol rezort dopravy.

Novými členmi predstavenstva sa stali Hopta a Hambálek, ktorý je zároveň podpredsedom predstavenstva. Aj v tomto prípade sú obaja do funkcií vymenovaní dočasne, maximálne na šesť mesiacov, pokiaľ rezort dopravy neuskutoční výberové konanie.

"Miroslav Hopta pracuje v spoločnosti na rôznych pozíciách už 18 rokov, bol aj podpredsedom predstavenstva a aktuálne je riaditeľ úseku prevádzky. Matej Hambálek pracoval v ZSSK Cargo v rokoch 2012 - 2016 na manažérskej pozícii ako riaditeľ odboru riadenia logistiky a nákupu," doplnilo ministerstvo dopravy.