Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Ekonomika

Záujem o nočné vlaky jazdiace po sviatkoch do Bratislavy narastá

Ilustračné foto Foto: TABLET.TV

Napríklad v nedeľu 3. januára sú lôžka a ležadlá vo vnútroštátnych vlakoch vypredané na vyše 70 % a v medzištátnych spojoch do Českej republiky už zostávajú len posledné miesta na spanie.

Bratislava 30. decembra (TASR) - Záujem cestujúcich o nočné vlaky z východného Slovenska do Bratislavy a Prahy cez víkend 2. a 3. januára narastá. Napríklad v nedeľu 3. januára sú lôžka a ležadlá vo vnútroštátnych vlakoch vypredané na vyše 70 % a v medzištátnych spojoch do Českej republiky už zostávajú len posledné miesta na spanie.

"Zapĺňajú sa aj vlaky InterCity, z Košíc do Bratislavy je v nedeľu obsadených 68 až 96 % miest," doplnila hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jana Morháčová. Čo sa týka rýchlikov, tie ponúkajú zatiaľ podľa jej slov väčší počet voľných sedadiel.

Napríklad nedeľné rýchliky z Košíc do Bratislavy sú obsadené do 50 %, v opačnom smere ešte menej. Na trasách z Banskej Bystrice do Bratislavy či z Košíc do Zvolena je obsadenosť ešte nižšia.

V ďalších dňoch, čiže napríklad v pondelok 4. januára majú zatiaľ rýchliky aj IC vlaky dostatok voľných miest. "Zapĺňajú sa už miesta na spanie vo vlakoch z východného Slovenska do Českej republiky na 5. januára. Lôžka a ležadlá sú vyčerpané na takmer 50 %," upozornila ale Morháčová.

Zároveň dosahuje obsadenosť miest na spanie vo vnútroštátnych nočných vlakoch z Humenného a Prešova do Bratislavy premávajúcich 6. januára nad 40 %. V utorok ale pôjde z východného Slovenska do Bratislavy aj mimoriadny posilový vlak, ktorý vyráža z Košíc o 14.19 h.