Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Na Veľkú noc si kúpte lístky v predstihu, odporúča ZSSK cestujúcim

Snímka z bratislavskej Hlavnej stanice. Foto: TASR/Michal Svítok

ZSSK vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie v tomto období odporúča cestujúcim, aby si cestovné doklady zaobstarali v dostatočnom časovom predstihu.

Bratislava 13. apríla (TASR) – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) počas Veľkej noci posilňuje dopravu, vypraví o 17 vlakov viac. Obsadenosť InterCity (IC) vlakov a tzv. "šesťstovkových" rýchlikov R6xx je aktuálne v priemere 73 %. Informoval o tom hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Vo štvrtok (14. 4.) posilní dopravu šesť rýchlikov, a to vlak SuperCity, regionálny expres a štyri regionálne rýchliky. V piatok (15. 4.) vypraví ZSSK jeden medzištátny vlak SuperCity a v pondelok (18. 4.), keď sa očakáva najväčší záujem o prepravu, desať posilových rýchlikov, z toho osem regionálnych a dva regionálne expresy. Ide o posilnenie spojenia medzi Bratislavou a Košicami. Od 10. apríla sú cestujúcim zároveň opäť k dispozícii aj komerčné vlaky kategórie InterCity (IC 52x).

ZSSK vzhľadom na zvýšený záujem o cestovanie v tomto období odporúča cestujúcim, aby si cestovné doklady zaobstarali v dostatočnom časovom predstihu. Cestovné lístky a rezervácie miesta je možné si zakúpiť v pokladniciach ZSSK, ale aj prostredníctvom e-shopu či mobilnej aplikácie Ideme vlakom.

Obsadenosť IC vlakov a tzv. "šesťstovkových" rýchlikov R6xx k 13. aprílu je v priemere 73 %. Záujem o cestovanie je predovšetkým 13. a 14. apríla. "Pre cestujúcich je ešte dostatok voľných miest, predpokladáme však, že obsadenosť začne výraznejšie stúpať s blížiacim sa termínom Veľkej noci," upozornil Kováč. Medzi najobsadenejšie vlaky patria R 609 TATRAN, R 611 TATRAN, 603 TATRAN, 605 TATRAN, 607 TATRAN smerujúce z Bratislavy do Košíc. Priebežne sa plnia aj spoje z Košíc do Bratislavy, ktoré posilňujú dopravu v pondelok a v utorok (19. 4.).