Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Zurich Insurance predá talianske aktíva portugalskej GamaLife

Ilustračné foto. Foto: deutschebank.ge

Zurich Insurance vďaka tejto dohode pridá 11 percentuálnych bodov k svojmu ukazovateľovi solventnosti.

Zürich 3. januára (TASR) - Švajčiarska poisťovňa Zurich Insurance v pondelok oznámila, že predá taliansku divíziu životného a dôchodkového poistenia späť portugalskej poisťovni GamaLife - Companhia de Seguros de Vida. Tento krok jej pomôže znížiť úverové riziká.

Dokončenie transakcie sa očakáva v druhej polovici tohto roka, keďže podlieha schváleniu príslušnými regulačnými úradmi.

Spoločnosť poznamenala, že v súvislosti s transakciou dôjde k transferu približne 9,5 miliardy USD (8,39 miliardy eur) čistých rezerv, ktoré budú prevedené na GamaLife.

Transakcia „znižuje našu expozíciu voči úrokovým sadzbám a úverovým rizikám,“ uviedol finančný riaditeľ George Quinn.

Zurich Insurance vďaka tejto dohode pridá 11 percentuálnych bodov k svojmu ukazovateľovi solventnosti. Očakáva sa tiež, že transakcia zvýši likviditu Zurich Insurance približne o 200 miliónov USD vrátane hotovostnej protihodnoty vo výške zhruba 148 miliónov USD.

Dohoda nemení zmluvné záväzky voči poistencom a distribútorom, uviedla švajčiarska spoločnosť, ktorá bude aj naďalej aktívna na talianskom trhu životného a dôchodkového poistenia, kde bude ďalej ponúkať inovatívnu ochranu a riešenia pre zákazníkov.

(1 EUR = 1,1326 USD)