Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

Cez víkend začne jazdiť cyklobus v okolí B. Bystrice, Zvolena a Detvy

Ilustračná snímka Foto: TASR

Financovanie prevádzky cyklobusov je tento rok dotované Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko a BBSK.

Banská Bystrica 7. júna (TASR) - S príchodom letnej sezóny sa môžu cyklisti opäť tešiť na cyklobus, ktorý bude od 8. júna počas víkendov a dní pracovného pokoja premávať z Banskej Bystrice do okolia, kde sa nachádza viac ako 240 kilometrov vyznačených cyklotrás, informovala TASR hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Martina Kanisová. V okolí miest Zvolen a Detva bude cyklobus jazdiť od 9. júna, uvádza webový portál Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Kanisová pokračovala, že financovanie prevádzky cyklobusov je tento rok dotované Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko a BBSK. Dve tretiny nákladov hradí OOCR Stredné Slovensko, ktorého akcionármi a členmi sú, okrem iných, mestá Banská Bystrica, Zvolen a Sliač.

"Za mesto Banská Bystrica, ktoré je členom OOCR Stredné Slovensko, môžem povedať - som veľmi rád, že sa podarilo tento produkt cestovného ruchu priniesť našim obyvateľom aj tento rok. Verím, že postupne sa stane neoddeliteľnou súčasťou letnej sezóny v našom regióne a stane sa tak ďalším lákadlom pre mnoho turistov z iných kútov Slovenska. Veľký záujem prejavili aj turisti z Českej republiky," povedal primátor Banskej Bystrice Peter Gogola.

Už tento víkend môžu nadšenci cykloturistiky využiť služby cyklobusu a odviesť sa z banskobystrického Strieborného námestia na tri trasy. Prvá bude viesť na Malý Šturec, ktorým prechádza niekoľko turistických chodníkov, druhá na Donovaly a tretia na Šachtičky. Harmonogram odchodov cyklobusov môžu záujemcovia nájsť na internetovej stránke www.imhd.sk/bb.

Vo Zvolene bude nový cyklobus premávať priamo z autobusovej stanice do cieľových zastávok medzi mestami Detva a Hriňová (Hriňová, Zánemecká) a do obcí Hrochoť a Michalková.